2011-08-26 23:05:06• hírek • Kocsis Zoltán

Természetesen a Barcelona nyerte az „ibériai” Szuperkupát

Elmaradt a meglepetés, a Barcelona nyerte Monacóban az Európai Szuperkupa döntőjét a Porto ellen. Ez már történelem. Tény azonban, hogy a katalánok ugyanúgy nem sziporkáztak, akárcsak a portugálok, ám élni tudtak az ellenfél és a játékvezető ajándékaival.

A találkozón a portugálok kezdtek aktívabban, Moutinho távoli lövése alig kerülte el a kaput. Erre Villa egy remek emeléssel válaszolt, majd a várakozásokkal ellentétben leült a meccs. Nyoma sem volt a Porto tavaly tapasztalt fergeteges támadásainak, ám a „Sárkányok" agresszív letámadásukkal meglepték a katalánokat, és a lestaktikájuk is alaposan kifogott Messiéken. A 38. percben azonban hatalmas hibát vétett a portugál bajnok: Guarin passzolt haza figyelmetlenül, gyakorlatilag gólpasszt adva Messinek, aki egy pazar csellel még Heltont is kicselezte és az üres kapuba passzolt.

A második félidőben sokáig két nagy Villa-lehetőséget és egy újabb Moutinho-bombát jegyezhettünk fel. Amíg aztán a 78. percben Abidal egyértelműen szabálytalankodott Guarin ellen saját tizenhatosán belül, de Kuipers játékvezető továbbot intett.

Barcelonai gólszerzők egymás között: Fabregas és Messi fotó: uefa.com

A 86. percben megpecsételődött a Porto a sorsa, amikor Rolando egy Messi ellen elkövetett szabálytalanság után megkapta második sárgáját. Egy perccel később ráadásul a kis argentin egy fenomenális passzal szolgálta ki Fabregast, aki megszerezte első felnőtt barcelonai gólját.

Az utolsó percekben Guarin egy durva becsúszásért még piros lapot kapott, Helton pedig  bravúrral védte Iniesta lövését, mindez azonban már nem számított. A Barcelona ezzel negyedik Szuprkupáját szerezte meg, amivel egyre megközelítette a rekorder Milant. Eldőlt ugyanakkor, hogy a trófea egymást követő harmadik évben is Spanyolországba került a Barcelona és az Atletico Madrid sikerei után.

Európai Szuperkupa, Monaco:
Barcelona - Porto 2-0
gólok:
Messi (38.), Fabregas (87.)
a portugál csapatban Cristian Sapunaru végig a pályán volt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: